31 January 2014

Makina automatike vet-vozitëse

Dizajnerët kinez kanë shpikur konceptin e makinës vetë-vozitëse, e cila është në gjendje për të dërguar vetë shoferin në destinacionin e dëshiruar.
I konceptuar si pjesë e një konkursi nga krijuesi i gomave Michelin, është krijuar nga tre studentët, Zhen Qiu, Haowen Deng dhe Dong Chuan.

“Kjo është shumë e rëndësishme për ne, kështu që ne duam të sjellim lumturi tek vozitësit nga kushte të ndryshme të makinës”, tha treshja e studentëve.

Makina një ulëse do të funksionon në dy mënyra të ndryshme.
E para do t’i lejojë shoferit që të kontrolloj mjetin në çdo rrugë.

Gjatë asaj kohe makina duhet të aktivizohet që në mënyrë automatike të shkohet në destinacionin e dëshiruar. Ekipi thotë se makina mund të jetë e përkryer për udhëtimet urbane.
“Është projektuar për një shofer të vetëm, një makinë e vogël dhe e mjaftueshme për të plotësuar nevojat e përditshme jetësore në qytetet e mëdha të Kinës”, thonë shpikësit.

Burimi: RTV21

No comments :

Post a Comment