18 February 2014

5 ushqime zgjedhura të ngadalësojnë plakjen

Sipas studimeve të kryera së fundmi, salmoni, qumështi i sojës, fasulet e kuqe, kumbullat e thara, manaferrat, në mënyrë të veçantë mund të përbëjnë eliksirin e jetëgjatësisë.
Salmoni
Salmon ka sasi të mëdha anti-inflamatore omega-3 për të ndihmuar në mënyrë të ngadalshme procesin e plakjes.
Qumësht soje
Dy gota qumësht soje në vend të qumështit normal, mund të rritin butësisht nivelet e hormoneve, sidomos gjatë menopauzës dhe njëkohësisht mund të mbajnë të fortë lëkurën.
Fasulet e kuqe
Ato janë një burim shumë i mirë i flavonoideve, një familje e rëndësishme e antioksidantëve, që mund të mbajnë nën kontroll plakjen. Përveç kësaj, indeksi i ulët glicemik i tyre dhe përmbajtja e lartë e fibrave, shpjegon kontributin e tyre për të mbajtur nivelet e glukozës në gjak të qëndrueshme.
Kumbulla të thara
Konsumimi i sa më shumë kumbullave të thara mund t’ju bëjë të dukeni më të rinj! Arsyeja që ato konsiderohen si një ushqim anti-plakje është, se procesi i tharjes përqendrohet në lëkurë për të ruajtur antioksidantët që ndodhen në fruta.
Manaferrat
Të gjitha llojet e manaferrave përmbajnë vitaminë C, me anë të të cilës stabilizojnë kolagjenin dhe ngadalësojnë zbërthimin e tij për t’i dhënë lëkurës një pamje të re. Për të marrë më të mirën e manaferrave, bëni një përzierje të gjithë llojeve – të konservuara, apo të freskëta.

Burimi: InfoShqip

No comments :

Post a Comment