23 February 2014

Gjendet zona në tru që të parandalohen kujtimet e frikshme

Frika është një mekanizëm i rëndësishëm për të na mbajtur të sigurt, por në një botë ku disa situata dhe vende mund të na bëjnë të ndjehemi të frikësuar në çast, një mënyrë për të larguar ndjenjat e frikshme mund të bëjë jetën e përditshme më të këndshme.

Tani shkencëtarët kanë zbuluar neuronet që parandalojnë formimin e kujtimeve të frikshme në një rajon të trurit të quajtur hippocampus.
Në këtë fazë, neuronet janë vetëm të lokalizuara me saktësi tek minjtë, por shpresohet se hulumtimi mund të jetë hapi i parë i vogël në trajtimin e kushteve të dëmtuara tek njerëzit, të tilla si çrregullime të stresit post-traumatik.

Shumë njerëz përjetojnë një ndjenjë të tmerrshme në vende ku kanë të bashkangjitura kujtimet e këqija dhe shkencëtarët, shkruan Idea, kanë gjetur se neuronet frenuese ndalojnë një kontekst apo vend duke u mbushur me frikë në mënyrë që një kujtim të duket neutral.

No comments :

Post a Comment