Blej sigurtë dhe lirë

17 April 2013

Në Luzianë ndalohet me ligj mbajtja e pantallonave poshtë (reper style)

Ky trend i mbajtjes së pantallonave filloi në burgjet Amerikane, ku nuk ju lejoheshte të burgosurve të bartin rripa.
Reperëve iu përqeu ky stil dhe e morën në vitet e 90ta.
Për këtë 'problem' në një rast u shpreh edhe Barack Obama:
"Vëllezër, ngrini pantallonat. Ju duken të brendshmet, përderisa ecni para nënave, gjysheve. Çfar është problemi? Dikush ndoshta nuk dëshiron të shohë të brendshmet tuaja, ndërsa edhe unë jam një ndër ata që nuk duan." Tha Obama.
Në një vend në Luzianë, është sjellur zakon i cili ndalon mbajtjen e pantallonave poshtë, siç bëjnë "reperët".

Ky ligj ka hy në fuqi dhe një mbajtje e tillë e pantallonave dënohet. Dënimi do të jetë 35 Euro për thyerjen e parë të ligit, nëse përsëritet 80 Euro, dhe nëse ndodh edhe për herë të tretë 16 orë shërbim komunal pa pagesë.

Përfaqësues i qytetit Terebona deklaroi: "Shfaqja në publik me pjesë të trupit 'të derdhura'është e kundërt me të mirën e përgjithshme të qytetarëve, shëndetin dhe sigurinë... Nuk ka asgjë të bukur në atë. Nuk bëhet fjalë për veshje të 'zezakëve'... por punë e shijes së mirë".

Para dy vitesh e njejta me pantallonet si "thes" ishte e ndaluar në autobuzët e Teksasit.

Senatori i New York - Erik Adams, para 3 viteve ngiti kampanjë kundër kësaj veshje, duke ju bërë apel edhe zezakëve që bën pjesë edhe vet aty.

I gjithë Bruklini ishte i mbushur me billborde kundër.No comments :

Post a Comment