28 March 2013

[VIDEO] Të bleni kompjuter për vetëm 69 €!


Kompjuterët me sistem operativ Android, të cilët do të jenë të destinuar për përdorim shtëpiak, janë shfaqur në web-faqen e "Kickstarter".

Kompjuteri është i madhësisë siç e shihni në fotografi. Vetëm lidhet me ekran dhe fillon punën.
Dizajnerët mendojnë se ky kompjuter do t’iu ndihmojë të rinjve të njihen me internetin. Me të vinë edhe aplikacioni për telefonat inteligjentë me anë të të cilit prindërit do të kenë kontroll mbi kompjuterin.
Për të hyrë në prodhim MiiPC, e nevojshme është të mblidhen gjithsejt 59.000 €. Nëse kjo ndodh, çmimi i tij shitës do të jetë 69 €.

Karakteristikat:
Ky kompjuter me emrin MiiPC përmban procesor:
"Mavell New Armada dual-core 1.2 GHz SoC",
1GB RAM dhe
sistemin operativ "Android 4.2 Jelly Bean".
Kompjuteri ka memorie të integruar prej 4 GB, 
mbështet tastierë, mi dhe ka port për internet, lidhje Bluetooth dhe HDMI port.


Ndiqe në YouTube punën e këtij kompjuteri këtu.


1 comment :