17 April 2013

Ju mërzitet të ngriheni nga shtrati dhe të shkoni në shkollë? Shikoni çfar vuajnë shokët tuaj...

Për të shkuar në shkollë fëmijët kalojnë një "rrugë" katastrofike çdo ditë.
Fshati i tyre, i ndodhur në një fushëgropë në vargun e maleve Badagong, në provincën e Sangzhisë, është një prej vendeve më të izoluar të botës. E vetmja mënyrë për t’u larguar nga fshati është ajo e ngjitjes nëpër disa shkallë, që nga një faqe mali lartësohen në pothuajse 100 metra lartësi, njofton Top-Channel.
Fëmijët që nga mosha pesëvjeçare janë të detyruar të ndjekin këtë rrugë, në mënyrë që të kenë mundësi të arsimohen, në shkollën e ndodhur mbi këtë tatëpjetë.


Ngjitja dhe zbritja e shkallëve bëhet në mënyrë të përditshme nga fëmijët e fshatit, pa marrë asnjë masë mbrojtëse paraprake.No comments :

Post a Comment