01 April 2013

Ndrimi i orës, rrezikon shëndetin!

Në revistën "Sleep Medicine Reviews" shkruhet se trupit i nevoitet një javë që të adaptohet në ndryshimin e orës.
Shkencërisht dëshmohet se ndryshimi i orës ndërlidhet me disa sëmundje shëndetsore - nga më fatalet në me të lehta.

Spitali në Michigen "Villiam Beymont" konfirmon që infartet janë më të shpeshta javën e parë e ndryshimit të orës pranverore.


Poashtu, rëndësia e sulmeve të zemrës është 71% më e madhe në krahasim me llogaritjen e kohës në dimër. 

Studimi në zhurnalin amerikan në kardiologjisë, tregon që çregullimi i gjumin e shkatëron kaotizon e hormoneve dhe e rit shtypjen e gjakut e cila pastaj ndikon në zemër.
Kalimi në orën dimërore nga ana tjetër, nuk ka kështu efekte.

Studime të tjera rreth adoleshentëve tregojnë që ato kanë rezultate më të ulëta në detyrat e tyre, çka është pasojë e gjumit të mangët. 

Në disa studime Britanike shkruhet që edhe fatkeqësitë në komunikacion shtohen, sepse në mëngjeset janë të errëta. 

No comments :

Post a Comment