05 May 2013

"Turkish Airlines" ua ndalon stjuardesave buzëkuqin dhe lyerjen e thonjve


Vendimi i kompanisë ajrore turke "Turkish Airlines" që stjuardesave të veta t’ua ndalojë lyerjen e buzëve me të kuq si dhe t’i lyejnë thonjtë me ngjyra të ndezura – të kuqe e të portokallta - , ka nxitur një polemikë të re në Turqi qeveria konservative e të cilës akuzohet për përpjekje islamizimi të shoqërisë, shkruan shtypi turk.

Opozita e ka kritikuar rreptësisht këtë masë, e cila është pjesë e kodeksit të ri të sjelljes së stjuardesave aviotransportin kryesor të Turqisë. 

No comments :

Post a Comment