23 January 2014

Vaji i peshkut ju mbron nga skleroza

Vaji i peshkut ndihmon trurin dhe ju mbron ndaj skleroza, sipas një studimi të fundit të publikuar në revistën ‘Neurology’.

Kërkuesit shkencorë kanë vënë re se njerëzit me nivele të larta omega-3 (që gjendet me shumicë tek vaji i peshkut) kanë një tru më të madh në moshë të thyer dhe kjo gjë ndihmon në shëndetin e këtij organi.

Nga ana tjetër, zvogëlimi i trurit është një shenjë e qartë e prekjes nga skleroza.

Vaji i peshkut rekomandohet të konsumohet një herë në javë, ndërsa peshku rekomandohet të hahet 2 herë në javë. Yndyra omega-3 përmban acidin dokosaheksenoik (DHA) që mendohet se ndihmon qelizat e trurit të komunikojnë me njëra-tjetrën.

Burimi: YllPress

No comments :

Post a Comment