19 January 2014

Zbulohet ilaçi që heq traumat e vjetra, fobitë

Një ilaç, i provuar tashmë për disa tumore, mund të ndihmojë në fshirjen e disa kujtimeve traumatike, të cilat shkaktojnë stres post-traumatik, fobi si dhe shqetësime të tjera apo ankth.

Ky përfundim është një rezultat i arritur nga kërkuesi Li-Huei Tsai në Massachusetts Institute of Technology të Bostonit, i cili është publikuar në revistën “Cell”.

Ilaçi lejon “mobilizimin” e kujtimit të lidhur me traumën, edhe nëse ajo është shumë e vjetër, si dhe zëvendësimin e saj me një kujtim të ri, i cili nuk është traumatik. 

Burimi: Indekosnline

No comments :

Post a Comment