17 February 2014

Lejohen smartphone gjatë fluturimit

Kompania Air France i ka lënë dorë të lirë përdorimit të smartphone dhe tablet gjatë të gjitha fazave të fluturimit, duke përfshirë këtu edhe ngritjen apo uljen e avionit.
Kompania ajrore francezo-holandeze ka aplikuar në këtë mënyrë një udhëzim të Agjencisë Evropiane të Sigurisë Ajrore që autorizon përdorimin e aparateve dixhitale, por me kushtin që të vihen në “mënyrën e përdorimit për avionë”.

Duhet theksuar që në këtë direktivë nuk është i përfshirë përdorimi i Bluetooth apo Wifi. Pasagjerët në avion nuk mund të lidhen me internetin dhe në asnjë mënyrë nuk mund të kryejnë telefonata gjatë udhëtimit me avion.

Burimi: InfoShqip

No comments :

Post a Comment