03 September 2014

5 GJERA SHUME TË DOBISHME QE NDOSHTA KURRE NUK KENI DEGJUAR PER TO!

E PARA: Emergjenca

Numri për emergjencën në tërë botën është 112. Nëse gjendeni në zonën jasht valëve të telefonit tuaj mobil, dhe nëse keni rast emergjent, thirrni 112, celulari juaj do të kërkojë ndonjë rrjet tjetër për të kryer thirrjën për ju.
Është interësante se numri 112 mund të thirret edhe nëse tastira ne celularin tuaj është e mbyllur. Provojeni!

E DYTA: 

Nëse i keni mbyllur celësat e makinës suaj brenda në makinë dhe nëse makina e juaj hapet dhe mbyllet me celësa teledirigjues, një zgjidhje interesante vjen për ju. Një tjetër arsye për ta pasur gjithmonë me vete celulain, është pasi i keni harruar celësat në makinë dhe dyert tuaja janë mbyllur automatikisht, mund të merrni dikë që keni në shtëpi dhe mjafton që personi brënda shtëpisë të aktivizojë butonin e hapjes së celësit rezervë të makinës duke e afruar tek telefoni i tij dhe pasi ju nga ana tjetër do afroni telefonin afër dorezës hapëse të makinës, menjëherë kjo valë do kalojë përmes celularit tuaj dhe makina do të hapet!

E TRETA: 

Nësë energjia në baterinë tuaj të celularit është shumë e ulët, për të aktivizuar baterinë mund të shtypni *3370#. Celulari juaj do të ristartohet me rezervën e energjisë dhe instrumenti do të tregoj 50% rritje të energjisë në baterinë e moblit tuaj. Rezerva e energjisë në celularinë tuaj do të mbushet me mbushjen e baterisë me energji!

E KATËRTA:
Si ta bllokoni telefonin tuaj nësë ua kan vjedhur? 

Për të gjetur numrin serik të telefonit tuaj mobil, shtypni *#06#. Një kod 15 shifror do të paraqitet në ekranin e mobilit tuaj. Ky numer është unik për mobilin tuaj. Shkruaje diku dhe ruajeni me kujdes. Nësë dikush ua vjedh celularin tuaj, ju mund ti telefononi kompanisë përkatëse telefonike dhe pasi t'i keni dhënë kodin përkatës, do mund të bllokohet automatikisht telefoni dhe nëse personi do e nderrojë kartën SIM, ai sërish do të jetë jofunksional. Juve sigurisht që nuk do t'ju kthehet telefoni, por të paktën mund të siguroheni se kushdo që e ka vjedhur, nuk mund ta përdorë e as të e shesë. Nësë secili prej nesh do e ruante me kujdes kodin 15 shifror në fjalë, atëherë askush nuk do të kishte dobi të vidhte më aparate celularësh.

E PESTA: ATM – Numri PIN I shkruar mbrapsht – është mirë të dini. 

Në rast se ndodh që ndonjë hajdut, ju detyroj që të nxirrni para nga bankomati, me kartën tuaj, ju mund të lajmëroni policinë dukë shtypur pinin tuaj mbrapsht. Për shembull: nësë PIN-I I juaj është 1234, atëherë ju duhët të shtypni 4321. 
Sistemi ATM vlerëson se PIN-I I juaj është shtypur mbrapsht në krahasim me kartelën tuaj të vendosur në ATM. ATM do t'ju japë të hollat e kërkuara, por pa rënë në sy, policia do të lajmërohet dhe ata do gjenden në vendit ë ngjarjës. 

Këto informata mund të jenë të dobishme për të gjithë, prandaj ju lutem, Shperndajeni me anëtarët e familjes tuaj dhe tek miqtë tuaj!

No comments :

Post a Comment