02 September 2014

Coca Cola është e keqe për shëndetin tuaj?

Ne kemi dëgjuar shumë për atë se : Coca Cola është e keqe për shëndetin tuaj. Sheqeri dhe aciditeti i lartë është dëshmuar tëbëj kërdi në trupin e njeriut, por nëse ju jeni një adhurues i madh i kësaj pije, edhe shkencëtari më i mençur nuk do të ju bëj që ju të largoheni nga ky zakon.

Nëse me të vërtet dëshironi diçka bindëse, shikoni eksperimentin e bërë me Cola dhe qumësht.

Kur të shikoni këtë ju me siguri do të qëndroni shumë larg sa herë që afër do të keni këtë shishë të kuqe shumë të famshme.


Në shishen me Cola është futur pak qumësht dhe më pas është mbyllur shishja. Është lënë së paku për gjashtë orë, dhe do të habiteni nga rezultati.

Shtresa e lartë duket si uji i marr nga një lumë veçanërisht i ndyrë. Ndërsa në fund të shishes ju do të shihni rërë, baltë dhe diarre.Cola është aq acidike sa që i denatyrizon proteinat që gjenden në qumësht, duke shkaktuar këtë reaksion kimik.

No comments :

Post a Comment