06 May 2013

Priza e cila nuk do ju harxhojë energji elektrike!

Dëshironi të mbushni telefonin ndërsa nuk keni prizë?! Do të ju pëlqente sikur prizën ta kishit me vete dhe ta shfrytëzonit kudo?! Këtë ua mundëson zbulimi më i ri inzhinjerik: Një prizë e cila ngjitet në qelq dhe punon me energjinë solare (të diellit)!

Thjeshtë e vendosni në dritare dhe mund ta shfrytëzoni, dhe atë... pa harxhuar rrymë :).
Ajo e thith energjinë e diellie dhe një konvertor i vogël brenda e shëndëron në energji elektrike. Mund të shfrytëzohet në makinë, në aeroplan dhe të tjera. 
Ky zbulim është ende në fazën e konceptimit, shkencëtarët mundohen ta bëjnë sa më efikas dhe praktik.
Është pikërisht kjo e paraqitura në fotografi.


Disponim | Shqip

1 comment :

  1. :D Kjo do të na shpëtoj jetën, haha. Mirsa

    ReplyDelete