Blej sigurtë dhe lirë

30 January 2014

Lenovo blen Motorolan nga Google

Google ka blerë Motorolen në vitin 2011 për 12.5 miliard. Pas humbjes së parave për disa vite rresht, tani Google e ka shitur kompaninë për afër 3 miliardë dollarë, te gjiganti kompjuterik Lenovo.

Blerja e Motorola-s do të shuaj thashethemet që Lenovo do të blejë BlackBerry-n, se paku për një kohë. Google ka konfirmuar marrëveshjen që do ta shes Motorola Mobility për 2.91 miliard dollarë.

Shumica e pagesës do të kryhet në formë të “parave të thata” por do të përfshijë edhe aksione të Lenovo në vlerë prej 750 milionë dollarë. Google ka për të mbajtur shumicën e patentave të Motoroles.

No comments :

Post a Comment