20 January 2014

Sot është dita më e trishtë e vitit, ja se si të mundni "Blue Monday”

"Problemi i përbashkët është një problem i përgjysmuar", në qoftë se ju ndiheni të trishtuar apo të zemëruar, mos u shqetësoni, sepse ju nuk jeni vetëm dhe ky mund të jetë efekti i "Blue Monday", ditës së trishtë të vitit, e cila bie sot.

Datën me saktësi, e llogariti në fillim të viteve 2000, psikologu në Universitetin e Cardiff , Cliff Arnall.
E hëna e tretë e janarit është në të vërtetë dita kur ne ndjehemi të mërzitur.
Në Britani, kjo çështje është marrë shumë seriozisht, saqë në këtë ditë rritet numri i ndalesave të punës.
Mental Health Uk, e cila merret me shëndetin mendor, jep këshilla për të kapërcyer të hënën më të dëshpëruar të vitit.
Vishuni me ngjyra të ndritshme, stërvitje, hani mirë e jini të shoqërueshëm.


Burimi: BotaSot

No comments :

Post a Comment