03 June 2013

Këshilla që të mbroni flokët tuaj gjatë verës

Çfarë ndodh me flokët tuaj kur ekspozohen në diell?
Gjatë ekspozimit intensiv në diell, flokët bëhen shumë të brishtë, ndahen qelizat nga flokët, duke shkaktuar kështu dehidratim, bëhen delikatë, errësohen dhe ndonjëherë zverdhen. Që t’ia “mbathni” nga ky problem, është e rëndësishme të kujtoni se floku duhet mbrojtur nga dielli duke përdorur kapele. Shmangni gjithmonë diellin kur është në kulmin e tij. Larja e tyre cdo ditë nuk i dëmton ato, meqë nuk rrinë të lagura për shumë kohë.

Pas larjes në det/ pishine, kush është kujdesi primar për flokët?
Duhet të lahen me ujë, duke përdorur gjithashtu shampo dhe balsam në bazë të llojit të flokut. Nëse floku juaj është i thatë dhe/ ose ka tendencë të dobësohet, atëherë është trajtimi plotesues ai me krem zbutës pas larjes.

Pse floku bëhet jeshil? Mos është klori ose dielli ” fajtor” për këtë?
Në fakt, klori nuk ka të bëjë fare më këtë gjë. Ajo cfarë e bën flokun jeshil është bakri, që ndodhet në pishinë, nga tubat që sjellin ujin në pishinë.


Ka ndonjë mënyrë në kushte shtëpiake që të largoj ngjyrën jeshile nga flokët?
Po, shpëlajini flokët mirë me një lugë gjelle uthull në një gotë me ujë në mënyrë që të largoni ngjyrën jeshile nga flokët.

Cilat janë produktet më të nevojshme për flokët gjatë verës?
Një shampo e mirë, sipas tipit të flokut tuaj, e shoqëruar me balsam, ose në rastin e flokut të lyer ose të dobët, shoqërojini me një maskë një herë në javë.
Pse janë floke të ndarë tek majat?
Majat e ndara, vijnë si pasojë e zakonit së krehjes së flokëve shpesh, sidomos kur janë të njomë. Kjo e shkatërron flokun, dhe i lë majat e hapura në fund. Rrihni një vezë, së bashku me xhelin e një gjetheje aloe vera dhe një lugë caji mjaltë. Aplikojeni tek flokët dhe lajini ato vetëm pas një ore, me nje shampo enkas për këtë lloj dëmtimi kapilarësh.

Lajini flokët në mënyrën e duhur
Mos harroni se nuk duhet t’i lani në ujë shumë të nxehtë dhe nuk duhet t’i shtrydhni ato fortë për të larguar ujin.Idealja do të ishte t’i lanit në ujë të ngrohtë ose të ftohtë dhe t’i thanit me peshqir. Mos harroni zgjidhni gjithmone shampon në bazë të tipit të flokut tuaj.
Hidratimi
Hidratim është i domosdoshëm për cdo lloj floku. Nuk duhet t’i lyeni, krihni ose t’i prisni flokët pa i bërë hidratimin e duhur.


Burimi: Femina

No comments :

Post a Comment