06 February 2014

5 arsyet pse duhet të hani Qepë

Qepa është e pasur me sulfurit, megjithëse është djegëse ajo ka shumë efekte pozitive për shëndetin.

Qepa ndihmon në parandalimin e qelizave të padëshiruara në trompocide.

Qepa ul nivelin e kolesterolit në gjak dhe triglicerideve dhe ndihmon në forcimin e membranës së qelizave të kuqe.
Me përqindjen e sulfurit që ka, qepa mbron zemrën.

Studimet kanë treguar se qepa mund të ndihmojë në rritjen e densitetit të kockave dhe mund të ketë përfitim të veçantë tek gratë që kalojnë moshën e menopausës, të cilat humbin densitetin e kockave.

Konsumoni qepë, se ju bën mirë për shëndetin, megjithëse shumë kush nuk i duron erën e rëndë që mban.

Burimi: YllPress

No comments :

Post a Comment