20 April 2014

Arabia Saudite do të ndërtojë kullën më të lartë në botë

Arabia Saudite është drejt një rekordi të ri me të cilin planifikon të tejkalojë çdo shtet tjetër në botë. Shteti mysliman do të ndërtojë ndërtesën më të lartë në botë, e cila do të jetë hiç më pak se një kilometër e lartë dhe do të quhet Kulla e Mbretërisë.
E një lartësi e tillë padyshim që do t’i kushtojë Arabisë dhe atë 1.23 miliardë dollarë. Sipas Saudi Gazette, kjo kullë gjigante do të përmbajë 5.7 milionë metra katrorë beton, 80 mijë tonë çelik, duke tejkaluar kështu bindshëm për 182 metra ndërtesën gjigante Burj Khalifa të Dubait.
Ndërtesa do të ngritet në qytetin Xheda, përgjatë bregut të Detit të Kuq. E në katin e 157-të, do të ngritet një tarracë 30 metërshe. Ndërtimi do të fillojë javën që vjen.

Në vijim mund të shihni fotografitë se si do të duket kjo ndërtesë.

No comments :

Post a Comment