12 May 2014

Fruti që lufton depresionin

Përdoren shpesh nga atletët për të pasur një rikuperim energjish të menjëhershëm, por mund të përdoren fare mirë edhe si një aleat kundër depresionit, duke qetësuar nervat dhe duke relaksuar trurin.
Sipas një studimi amerikan të botuar në “Journal of Neuroscience Letters”, thuhet se vitamina B që ndodhet te bananet ndihmon për të qetësuar ndjesinë e nervozizmit, duke stimuluar edhe përmirësimin e humorit.

Banania përmban edhe potas, i cili është një mineral që redukton radikalet e lira dhe parandalon dëmtimet në tru.

Ky frut ndikon edhe për të mbajtur nën kontroll presionin e gjakut si dhe për përmirësimin e apartit tretës.

Burimi: BotaSot

No comments :

Post a Comment