22 February 2014

Lumi më i bukur në botë

Lumi që gjendet në Kolumbi, është një lum shumëngjyrësh tejet i bukur. Njihet me emrin Cano Cristales, i cili merr pamje shumë ngjyrëshe, përfshirë të verdhën, të gjelbërten, e kaltërta, e zeza dhe në mënyrë të veçantë dominon e kuqja.

Zakonisht lumi është quajtur me shumë emra si “ Lumi pesë ngjyrësh”, “Lumi që të dërgon në Parajsë”, “Lumi më i bukur në botë”, për shkak të ngjyrave të tij mahnitëse.

Megjithatë, për një periudhë të shkurtër kohe çdo vit, lumi vjen në jetë në një shpërthim të gjallë të ngjyrave.

Vendi i lumit u mbyll në mënyrë efektive për turistët për disa vite për shkak të veprimtarisë guerile në rajon së bashku me shqetësimet për ndikimin e trafikut turistik të parregulluar.

Ajo u rihap për vizitorët në vitin 2009, dhe sot ka disa agjenci kolumbiane turistike që i të marrin vizitorët nga një turne për udhëzim të zonës.

Burimi: YllPress

No comments :

Post a Comment