17 March 2014

Çfarë janë tatuazhet elektronike dhe për çfarë do të na vijnë në ndihmë ato

Ato mund të shërbejnë si termometra shumë të saktë që ndjekin luhatjet e temperaturës së trupit dhe japin alarme nëse niveli kalon kufijtë e vendosur.

Duke qenë se janë shumë të holla dhe fleksibël, një termometër i tillë mund të mbahet me muaj të tërë.
Në vitet në vijim do të jetë i mundur monitorimi i bebeve të sapolindura, tek të cilët mund të vëzhgohen elemente të rëndësishme jetësore siç janë rrahjet e zemrës, gjendja e të ushqyerit, temperatura e trupit, ritmi i frymëmarrjes apo hidratimi.

Zbatimet e tatuazheve elektronike do të jenë të shumëllojshme në mjekësi. Nga ana tjetër, kompani si Google, kanë fituar patenta për krijimin e tatuazheve elektronike që do të shërbejnë si dedektorë gënjeshtrash. (PCWorld Albanian)

No comments :

Post a Comment