facebookgoogle plusrss feedmesazh

Interpretim i ëndrave AI

Interpretim i ëndrave AI
Ëndra jote ka mesazh

17 March 2014

Ushqimet që përshpejtojnë vdekjen

Proteinat shtazore kanë përfunduar nën akuzë, së paku nga një studim amerikan ku janë përfshirë 6381 persona mbi 50 vjeç.

Studimi i kryer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe i botuar në revistën shkencore “National Health and Nutrition Examination Survey”, tregon se niveli i lartë i proteinave të kafshëve te njerëzit mbi 60 vjeç katërfishojnë rrezikun e vdekjes prej kancerit dhe diabetit, ndërsa rreziku i vdekshmërisë nga komplikimi i sëmundjeve të tjera dyfishohet.

Ndër ushqimet kryesore që janë cilësuar tejet të dëmshme, renditen tre; mishi, veza dhe djathi.

Ndaj studiuesit këshillojnë që këto proteina të hahen në mënyrë sa më të moderuar, pasi në të kundërt rreziku i vdekjes së parakohshme bëhet tejet serioz.

Burimi: BotaSot

No comments :

Post a Comment