Blej sigurtë dhe lirë

27 May 2014

Njihuni me syzet inteligjente që masin lodhjen

Pas Google Glass, vjen një model syzesh inteligjente që përmes vëzhgimit të lëvizjes së syve, masin nivelin e lodhjes duke përllogaritur edhe një përqindje mundësie për aksidentet rrugore.

Produkti është krijuar nga rrjeti i dyqaneve të syzeve optike JIN dhe nga neuroshkencëtari Ryuta Kawashima i universitetit të Tohokut. Syzet kanë sensorë të vegjël te bishtat që bëjnë matje sa herë që sytë lëvizin.

Krahas matjes së lodhjes, e veçanta te këto syze qëndron që ato mund të përdoren edhe për përdorimin e telefonave inteligjent, thjeshtë duke shikuar poshtë, lart, majtas ose djathtas.

Një funksion shtesë i këtyre syzeve është edhe matja e kalorive të djegura gjatë një dite si dhe matja e distancave të përshkruara. Këto syze të veçanta mund të punojnë nëpërmjet disa baterive të vogla litiumi. Kohëzgjatja e baterive është deri në 8 orë. (PCWorld Albanian)

No comments :

Post a Comment