17 May 2014

Zbulohet ilaçi kundër plakjes?

Shkencëtarët besojnë se suplementi apo shtesa që përdorin ‘ bodybilderat’, mund të rris jetëgjatësinë.

Në historinë e njerëzimit, njerëzit kanë tentuar të gjejnë barin çudibërës për jetëgjatësinë e tyre.
Dhe tani, shkencëtarët besojnë se ata kanë gjetur kimikalin që është shumë afër në zhbllokimin e fshehtë të rinisë së përjetshme.

Ata zbuluan se suplementi apo shtesa që përdoret nga ‘ bodybilderat’ mund të rris jetëgjatësinë.

Studimi zbuloi se AKG ( alpha-ketoglutarate) rrit jetëgjatësinë e krimbave për 50 përqind. Dhe sipas shkencëtarëve këto gjetje ofrojnë një shpresë të re për një drogë antiplakje për njerëzit.

Ky zbulim sugjeron strategjitë e reja për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve të plakjes.

No comments :

Post a Comment