02 June 2014

Synetia mbron nga rreziku i kancerit të prostatës

Meshkujt që bëhen synet mund te reduktojnë rrezikun nga kanceri i prostatës deri në 60 përqind. Sipas studimit më të ri synetia e meshkujve bëhet për shumë arsye, përfshirë qëllimet e fesë dhe shëndetit.

Por ata sugjerojnë se se synetia ka shumë përfitime shëndetësore.
Studimi kanadez ka pranuar se meshkujt se janë të bërë synet kanë më pak mundësi që të preken nga sëmundjet.
Mbrojtja më e madhe është gjetur tek personat me ngjyrë, të cilët ishin 60 përqind më pak të rrezikuar nga kanceri i prostatës, nëse ata janë të bërë synet.
Po ashtu synetia redukton sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Burimi: RTV21

No comments :

Post a Comment