16 July 2014

NASA: Njerëzit do provojnë se nuk janë vetëm në univers brenda 20 viteve

NASA parashikon se 100 milion botët që janë në galaksinë Rruga e Qumështit mund të përmbajnë jetë aliene dhe shkencëtarët e programit hapësinor vlerësojnë se njerëzit do të jenë në gjendje të zbulojnë banorët e tjerë të universit brenda dy dekadave.

Duke folur nga zyrat qëndrore të NASA-s në Uashington, agjencia hapësinore paraqiti një plan për kërkimin e jetës aliene nëpërmjet teknologjisë së teleskopit dhe lajmëroi lançimin e Satelitit Mbikëqyrës Tranzit Exoplanet në vitin 2017. Administratorët e NASA-s dhe shkencëtarët janë të bindur se njeriu do të njohë “fqinjët” e tij në planetet e tjera brenda 20 viteve.

Burimi: BotaSot

No comments :

Post a Comment