01 March 2014

Brokoli mbron qelizat nga stresi

Shumë prej jush mund të konsumojnë brokoli pa e ditur se sa të dobishme janë vlerat e tij ushqyese.
Së fundmi është zbuluar fuqia e panjohur e tij: ekstarktet e tij kanë treguar efekte mjaft të rëndësishme në shëndetin e njeriut.

E në veçanti për të mbrojtur qelizat tona nga stresi dhe sëmundjet e rënda si Alzheimer.
Këtë rezultat e ka nxjerrë një profesor i biologjisë molekulare në Universitetin Sapienza në Romë, i cili ka publikuar të dhënat e para të studimit të efekteve të ekstraktit të kësaj bime të pasur me antioksidantë.

Burimi: InfoShqip

No comments :

Post a Comment