01 March 2014

Kur luleshtrydhet (dredhëzat) ndihmojnë zemrën

Disa hulumtues italianë kanë zbuluar , se konsumimi i luleshtrydheve ul kolesterolin në organizmin e njeriut.
Ata eksperimentuan duke ju rekomanduar konsumim të frutit 23 vullnetarëve në dietat e tyre.
Rezulatet treguan më pas se këtyre personave ju ul në 16% më pak, përqindja e kolesterolit të panevojshëm dhe yndyrnave në gjak.
Ndërsa niveli i kolesterolit, i cili është i nevojshëm për trupin dhe organizimin e njeriut u vu re se ishte i pandryshueshëm.

Studiuesi i Universitetit Italian, Maurizio Battino tha se konsumimi i luleshtrydheve është mirë të jetë i shpeshtë. Sa më shumë të shtohet përdorimi i tyre, aq më pak njerëzit rrezikohen nga sëmundjet kardiovaskulare.
Burimi: 24Orë

No comments :

Post a Comment