04 March 2014

Të mirat shëndetësore që kemi nga domatja

Domatja është shumë ushqyese, prandaj do të duhej ta konsumonim më shpesh.
Domatja është quajtur “ushqim funksional”, një ushqim i cili jo vetëm që na ushqen por edhe i parandalon sëmundjet kronike, falë substancave fito-kimike që i përmban sikur që është glikopeni.
Sa më shumë domate që hamë, aq më i vogël do të jetë rreziku nga sëmundjet e zemrës , diabeti dhe kanceri. Janë bërë shumë studime të cilat flasin për efektin parandalues të domates ndaj kancerit të prostatës, por edhe llojeve të tjera të kancerit.


Burimi: Indeksonline

No comments :

Post a Comment