03 November 2013

Interneti rrit shanset e depresionit

Hulumtimet sugjerojnë se njerëzit të cilët kalojnë shumë kohë në internet kanë një shans më të lartë të zhvillimit të depresionit.

Psikologët e universitetit në qytetin anglez të Leeds kanë zbuluar se njerëzit të cilët kalojnë shumë kohë në faqet e rrjeteve sociale apo faqet e “chatit” në fakt shpenzojnë më pak kohë në ndërveprimet aktuale sociale, të cilat mund të kenë efekte të dëmshme për shëndetin e tyre mendor.
Ekipi ka studiuar se si një grup prej 1319 njerëzve të moshës 16-51 përdorin internetin, dhe rezultatet janë krahasuar me nivelin e simptomave të depresionit.
Ata gjetën se 1.2 për qind e pjesëmarrësve të sondazhit, kryesisht të rinj, janë në varësi të internetit dhe se këta përdorues janë të me shenja shumë të rënda të depresionit.
“Hulumtimi ynë tregon se përdorimi i tepruar i internetit është i lidhur me depresionin, por ne nuk dimë se çfarë e shfaqë atë – nëse ajo tërheq apo interneti është shkaku i depresionit”, shpjegoi studiusi Dr Morrison.

Simptomet e depresionit ndryshojnë nga personi në person, por përfshijnë probleme me gjumin, letargji, dëshpërimi, humbja e oreksit, nervozizë dhe probleme me koncentrim.
Burimi: AlbNews

No comments :

Post a Comment