11 March 2014

Krijohet kostumi “super-njeri”

Inxhinierët në Itali kanë ndërtuar një veshje roboti e cila thonë se është veshja më e sofistikuar në botë e ndërtuar deri tani.
Kostumi është ndërtuar nga Perceptual Robotics Laboratory. Makina i lejon përdoruesit që të mbajnë nga 50kg peshë në secilën dorë.

Është një krijim që do të mund të ndihmonte në punën në fabrika dhe të shpëtojë njerëz në zona ku ka termete, thonë ndërtuesit.

Ky kostum është njëri prej krijimeve më të mëdha në botë i cili do t’u hynte në punë edhe ushtrive.

Burimi: InfoShqip

No comments :

Post a Comment