03 March 2014

Ushqimi që shkakton harresë

Dieta perëndimore, veçanërisht ajo e pasur me ushqime të shpejta dhe të llojit fast food, luan një rol të rëndësishëm në kujtesën tonë, pasi stimulon Alzheimer, e njohur si forma më e përhapur e harresës.
Kjo gjë ndodh për shkak të substancave toksike të prodhuara në metabolizëm prej karbohidrateve të pranishme në ushqime pak të shëndetshme, siç janë ato të konfeksionuar apo llojet e mishit të përpunuar.

Është ky rezultati i dalë nga një studim i zhvilluar te kafshët, dhe i botuar në revistën “Pnas”, studim i drejtuar nga Helen Vlassara e Mount Sinai School of Medicine në New York të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Burimi: InfoShqip

No comments :

Post a Comment