16 May 2014

Hudhër kundër rënies së flokëve

Përveç të mirave tjera shëndetësore, hudhra ndihmon edhe në forcimin e flokëve dhe pengon rënien e tyre.
Një varg studimesh shkencore kanë treguar se lëngu i fituar nga hudhra ndihmon në eliminimin e yndyrës së tepërt të flokut, por edhe në qetësimin e kruajtjes së kafkës së kokës.
Megjithatë ajo është një ndihmesë e madhe edhe në rikthimin e flokut të humbur.

Për të përfituar nga efekti i hudhrës, ju mund të përdorni edhe shampo të ndyrshëm komercialë që kanë përmbajtje të saj. Por, ju mund të përgatitni edhe vetë një recetë shtëpiake. Ja se si:

■ Fillimisht grimconi thelpinjtë e hudhrës dhe më pas e bëni shtypjen e tyre derisa të nxirrni maksimumin e lëngut brenda tyre.

■ Më pas, lëngun e nxjerrë e vendosni në zonat ku keni rënie floku dhe bëni masazh për rreth 3 minuta.

■ Pas masazhit ju mund ta lini lëngun të veprojë në ato zona edhe për 30 minuta të tjera.

■ Shpërlani me ujë të bollshëm flokët, deri sa të largohet era e rëndë e hudhrës.

■ Për të përfituar më së shumti nga ky veprim, përsëriteni atë një herë në javë deri në shfaqjen e rezultateve pozitive.

Burimi: BotaSot

No comments :

Post a Comment